Cases & Blogs

Wil je lezen hoe wij onze expertise inzetten? Lees onze cases en blogs. 

Hoe DELTA Fiber inspeelt op een onstuimige markt door middel van flexibele IT-teams

DELTA Fiber levert via een eigen netwerk de nieuwste generatie glasvezel met een snelheid tot 8 Gig – het snelste netwerk in de markt. Binnen IT-ontwikkeling biedt de Scrummethode grote voordelen, zo ook bij deze organisatie. Lees hieronder hoe de Scrummethode bijdraagt aan het succes van de IT-teams van DELTA Fiber en hoe 2-cnnct de organisatie ondersteunt.

Lees meer

De vier grootste voordelen van een modern ERP-systeem

Steeds meer organisaties kiezen voor een cloud-based ERP-systeem om hun traditionele, on-premise systeem te vervangen. Maar waarom? Hieronder zetten we de vier grootste voordelen van moderne ERP-systemen uiteen.

Lees meer

De vijf grootste risico’s van een verouderd ERP-systeem

De signalen zijn luid en duidelijk: het ERP-systeem van jouw organisatie is verouderd en toe aan vervanging. Maar wanneer onderneem je actie? Het vervangen van een ERP-systeem is altijd gemoeid met kosten en moeite, dus schuif je het misschien liever voor je uit. Maar de risico’s van een verouderd systeem kunnen groter zijn dan verwacht. Hieronder zetten we de vijf grootste risico’s uiteen.

Lees meer

Vijf signalen dat jouw ERP-systeem toe is aan vervanging

Wanneer jouw organisatie gebruik maakt van een ERP-systeem is het belangrijk regelmatig te evalueren of het systeem nog aansluit bij de behoeftes van jouw organisatie. Dat het systeem destijds als ‘totaaloplossing’ werd geïmplementeerd betekent niet dat die oplossing nog aan de huidige behoeftes van jouw organisatie voldoet. 

Lees meer
drops integrate

Heeft jouw organisatie al een Business Capability Heat Map?

De strategie van jouw organisatie staat als een huis. Maar de uitvoering ervan blijft achter, omdat er een kloof bestaat tussen de strategie en waartoe jouw organisatie in staat is. Een achterblijvend informatielandschap kan de oorzaak zijn van dit probleem. Om dat aan te pakken is het essentieel om eerst de huidige situatie van de organisatie in kaart te brengen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

Lees meer

De eerste stap bij een overvol applicatielandschap

Je bedrijf groeit snel. Je verbreekt omzetrecords en doet overnames. Samen met jouw team vier je deze overwinningen en je kijkt positief naar de toekomst. Maar je weet ook dat deze groei uitdagingen met zich meebrengt. Zo ook in het applicatielandschap van je bedrijf dat snel uitdijt. Tijd om het landschap te rationaliseren. 

Lees meer

In vijf stappen naar een gedragen datastrategie

De transitie naar cloudapplicaties maakt een ongekende opmars bij veel organisaties. De voordelen van de cloudtransitie kunnen enorm zijn, zoals flinke kostenbesparingen en verhoogde productiviteit. Het aanschaffen van cloudapplicaties is vrij eenvoudig en de apps bieden snel en gericht oplossingen voor specifieke vraagstukken. Maar de transitie is niet zonder uitdagingen – zo gaat regelmatig waardevolle data verloren omdat die op verschillende plekken in een organisatie ‘verstopt’ zit en onderling niet communiceert. Op die manier wordt de beschikbare data binnen een organisatie niet (optimaal) benut en gaat waardevolle data verloren. Een gemiste kans.

Lees meer
event enterprise architecten

Ronde Tafel Enterprise Architectuur

Succesvol digitaliseren vereist overzicht. Een heldere Enterprise Architectuur geef je dat overzicht en bied je ongekende mogelijkheden. Maar werken binnen een Enterprise Architectuur levert niet alleen veel op. Het stelt ook eisen aan alle betrokkenen binnen je organisatie. Op 20 september 2022 gingen we op ons kantoor in Rotterdam met een bevlogen groep Enterprise Architecten om tafel om het thema verder te verkennen en samen te leren.

Lees meer

Hoe Van Tilburg-Bastianen door een succesvolle digitaliseringsslag haar dienstverlening optimaliseert

Data-driven werken én vanuit klantbehoeften mee-ontwikkelen met de markt. Vanuit deze doelen stuurt Steven Zeelenberg, IT-manager Van Tilburg-Bastianen, aan op digitale vernieuwing. Ben jij benieuwd welke digitaliseringsinitiatieven Van Tilburg-Bastianen heeft geïmplementeerd? En welke voordelen deze hebben opgeleverd voor de business? Je leest het in deze case!

Lees meer
blijft finance relevant

Webinar: Hoe blijft finance relevant in het digitale tijdperk?

Er is waarschijnlijk geen functie binnen organisaties die zo wordt geraakt door de voortschrijdende digitalisering als de finance-functie. De traditionele toegevoegde waarde staat onder druk, maar nieuwe kansen dienen zich aan. Finance verandert niet in isolatie; wat betekent dit voor andere functies in het bedrijf? Kijk het webinar van 25 november terug!

Lees meer