blijft finance relevant

De digitale transformatie van Koninklijke Kuijpers

Op 10 september organiseren we in Rotterdam weer een inspirerende kennissessie voor IT-professionals. Kees Nan is een van de sprekers. Kees is Enterprise Architect bij familiebedrijf en technisch dienstverlener Koninklijke Kuijpers. Hij deelt hier alvast met ons hoe hij de afgelopen twintig jaar is meegegroeid met de organisatie en geeft een voorproefje van de thema’s die hij aanstipt op 10 september.  

Over Kuijpers

Koninklijke Kuijpers werd in 1921 opgericht en is na ruim honderd jaar nog altijd een succesvol familiebedrijf. In 2023 werkten er ruim 1.400 mensen en steeg de omzet tot bijna 380 miljoen euro. Kuijpers ontwerpt, bouwt, onderhoudt en exploiteert technische installaties in gebouwen en industrie.

Van strategie naar IT

Als Enterprise Architect is Kees verantwoordelijk voor de vertaalslag van strategie naar IT. Enterprise Architectuur staat bij Kuijpers nog in de kinderschoenen, dus ligt de focus van Kees  eerst op het creëren van de juiste processen binnen de organisatie om continue alignment mogelijk te gaan maken tussen de business en de IT. Tijdens de kennissessie vertelt Kees hoe hij de governance rondom IT heeft vormgegeven, over het belang van portfoliomanagement en over het samenspel tussen de business en IT binnen Kuijpers.

ERP als rode draad

Na een aantal jaar als ERP-consultant actief te zijn geweest, begon Kees in 2001 bij Kuijpers als IT manager met speciale aandacht voor het ERP-implementatietraject. Het bedrijf had destijds drie locaties en zo’n 250 mensen in dienst. Met de groei van het bedrijf de afgelopen 20+ jaar groeide ook de rol van IT manager. De ‘achterkant’ van de IT werd daarmee steeds complexer en de inhoud van zijn werk begon steeds verder van Kees af te staan – hij was immers technisch bedrijfskundige van huis uit, geen geschoold IT’er. Er werd een nieuwe IT manager gevonden en Kees ging zich richten op het applicatielandschap van Kuijpers. Onderdeel daarvan was een ERP-(selectie)traject – een project dat op hem zijn lijf geschreven stond.

Eerste Enterprise Architect

Inmiddels is Kees dan al vijftien jaar werkzaam bij Kuijpers en kent hij de organisatie door en door. Het lukte hem om de juiste mensen aan te haken bij het ERP-traject en het project had een vliegende start. Toen de grootste ‘sponsor’ van het traject, een directielid, vertrok bij het bedrijf, kreeg het traject een heel andere koers. Dit zorgde voor de nodige uitdagingen en benadrukt het belang van sponsoren en draagvlak voor IT-projecten. Na een korte zijstap naar een verzekeringsmaatschappij begon Kees in 2023 als eerste Enterprise Architect bij Kuijpers en kan hij zich sindsdien volledig focussen op alles wat komt kijken bij Enterprise Architectuur – daarover vertelt hij je alles tijdens de kennissessie.

Meld je aan!

Benieuwd naar de praktijkervaring van Kees voor Kuijpers en de volgende stappen binnen de Enterprise Architectuur van het bedrijf? Tijdens onze interactieve kennissessie op 10 september deelt hij zijn verhaal en is er alle ruimte om vragen te stellen en cases te vergelijken. Meld je hier zo snel mogelijk aan om verzekerd te zijn van jouw plek.

Cases & Solutions

drops integrate

Heeft jouw organisatie al een Business Capability Heat Map?

De strategie van jouw organisatie staat als een huis. Maar de uitvoering ervan blijft achter, omdat er een kloof bestaat tussen de strategie en waartoe jouw organisatie in staat is. Een achterblijvend informatielandschap kan de oorzaak zijn van dit probleem. Om dat aan te pakken is het essentieel om eerst de huidige situatie van de organisatie in kaart te brengen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

Lees meer

Hoe DELTA Fiber inspeelt op een onstuimige markt door middel van flexibele IT-teams

DELTA Fiber levert via een eigen netwerk de nieuwste generatie glasvezel met een snelheid tot 8 Gig – het snelste netwerk in de markt. Binnen IT-ontwikkeling biedt de Scrummethode grote voordelen, zo ook bij deze organisatie. Lees hieronder hoe de Scrummethode bijdraagt aan het succes van de IT-teams van DELTA Fiber en hoe 2-cnnct de organisatie ondersteunt.

Lees meer
All cases