Cases & Blogs

Wil je lezen hoe wij onze expertise inzetten? Lees onze cases en blogs. 

De vijf grootste risico’s van een verouderd ERP-systeem

De signalen zijn luid en duidelijk: het ERP-systeem van jouw organisatie is verouderd en toe aan vervanging. Maar wanneer onderneem je actie? Het vervangen van een ERP-systeem is altijd gemoeid met kosten en moeite, dus schuif je het misschien liever voor je uit. Maar de risico’s van een verouderd systeem kunnen groter zijn dan verwacht. Hieronder zetten we de vijf grootste risico’s uiteen.

Lees meer

Vijf signalen dat jouw ERP-systeem toe is aan vervanging

Wanneer jouw organisatie gebruik maakt van een ERP-systeem is het belangrijk regelmatig te evalueren of het systeem nog aansluit bij de behoeftes van jouw organisatie. Dat het systeem destijds als ‘totaaloplossing’ werd geïmplementeerd betekent niet dat die oplossing nog aan de huidige behoeftes van jouw organisatie voldoet. 

Lees meer
drops integrate

Heeft jouw organisatie al een Business Capability Heat Map?

De strategie van jouw organisatie staat als een huis. Maar de uitvoering ervan blijft achter, omdat er een kloof bestaat tussen de strategie en waartoe jouw organisatie in staat is. Een achterblijvend informatielandschap kan de oorzaak zijn van dit probleem. Om dat aan te pakken is het essentieel om eerst de huidige situatie van de organisatie in kaart te brengen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

Lees meer

De eerste stap bij een overvol applicatielandschap

Je bedrijf groeit snel. Je verbreekt omzetrecords en doet overnames. Samen met jouw team vier je deze overwinningen en je kijkt positief naar de toekomst. Maar je weet ook dat deze groei uitdagingen met zich meebrengt. Zo ook in het applicatielandschap van je bedrijf dat snel uitdijt. Tijd om het landschap te rationaliseren. 

Lees meer

In vijf stappen naar een gedragen datastrategie

De transitie naar cloudapplicaties maakt een ongekende opmars bij veel organisaties. De voordelen van de cloudtransitie kunnen enorm zijn, zoals flinke kostenbesparingen en verhoogde productiviteit. Het aanschaffen van cloudapplicaties is vrij eenvoudig en de apps bieden snel en gericht oplossingen voor specifieke vraagstukken. Maar de transitie is niet zonder uitdagingen – zo gaat regelmatig waardevolle data verloren omdat die op verschillende plekken in een organisatie ‘verstopt’ zit en onderling niet communiceert. Op die manier wordt de beschikbare data binnen een organisatie niet (optimaal) benut en gaat waardevolle data verloren. Een gemiste kans.

Lees meer

Wat is er nieuw in het Magic Quadrant Cloud ERP for Service-Centric Enterprises?

In juli 2022 heeft Gartner het Magic Quadrant voor Cloud ERP for ServiceCentric Enterprises gepubliceerd. Dit nieuwe Magic Quadrant richt zich volledig op ERP voor dienstverlenende organisaties. Steeds meer ondernemingen zijn te kenmerken als een dienstverlener. Dit Magic Quadrant is daarom voor veel ondernemingen relevant. Hieronder vatten we de belangrijkste conclusies uit de 26 pagina’s van het rapport voor je samen.  

Lees meer
event enterprise architecten

Ronde Tafel Enterprise Architectuur

Succesvol digitaliseren vereist overzicht. Een heldere Enterprise Architectuur geef je dat overzicht en bied je ongekende mogelijkheden. Maar werken binnen een Enterprise Architectuur levert niet alleen veel op. Het stelt ook eisen aan alle betrokkenen binnen je organisatie. Op 20 september 2022 gingen we op ons kantoor in Rotterdam met een bevlogen groep Enterprise Architecten om tafel om het thema verder te verkennen en samen te leren.

Lees meer

Hoe Van Tilburg-Bastianen door een succesvolle digitaliseringsslag haar dienstverlening optimaliseert

Data-driven werken én vanuit klantbehoeften mee-ontwikkelen met de markt. Vanuit deze doelen stuurt Steven Zeelenberg, IT-manager Van Tilburg-Bastianen, aan op digitale vernieuwing. Ben jij benieuwd welke digitaliseringsinitiatieven Van Tilburg-Bastianen heeft geïmplementeerd? En welke voordelen deze hebben opgeleverd voor de business? Je leest het in deze case!

Lees meer

Vijf tips voor een geslaagd referentiebezoek

Softwareselectietrajecten: wie kent ze niet? Je spreekt met verschillende softwareverkopers en de ene oplossing biedt nog meer mogelijkheden dan de andere. Na een aantal verkoopgesprekken wordt het steeds minder duidelijk waar het echte verhaal stopte en het verkoopverhaal begon. Een goed instrument om hier meer over te weten te komen is het uitvoeren van een referentiebezoek. Maar, hoe haal je daar nou het meeste uit? 2-cnnct helpt je graag op weg!

Lees meer
drops integrate

Eerste hulp bij een fusie of overname: applicaties van twee bedrijven met elkaar integreren, hoe werkt dat in de praktijk?

Het is druk in M&A-land: de financiële dagbladen staan momenteel vol met nieuws over overnames en fusies. In dit artikel nemen wij jullie in hoofdlijnen mee in onze aanpak om twee (of meerdere) bedrijven, of misschien beter gezegd informatielandschappen, met elkaar te integreren.

Lees meer