Is jouw bedrijf klaar voor een digitale transformatie in finance? 

De ontwikkeling van traditionele boekhouder tot echte co-piloot leek door digitalisering vleugels te krijgen. Toch bleef deze ontwikkeling vaak achter, omdat primaire backoffice-processen binnen organisaties niet bestand waren tegen de veranderende dynamiek in de buitenwereld. Is jouw bedrijf klaar voor een digitale transformatie?

Werken op afstand legt pijnpunten bloot  

De coronapandemie legde bij organisaties wereldwijd de pijnpunten bloot. Zo bleken in veel back-offices gebroken processen kwetsbaar en waren niet bestand tegen de veranderende wereld. Daarentegen konden bedrijven die eerder hadden geïnvesteerd in cloud-technologie, en daarmee hun processen naadloos hadden geïntegreerd, in het thuiswerk-scenario zonder veel problemen doordraaien. Wil je dat jouw bedrijf bestand is tegen dit soort dynamiek? Dan is het een must om jouw finance- en backoffice-processen te digitaliseren. 

Blokkade voor evolutie 

De digitaliseringsslag is ook van cruciaal belang voor de ambitieuze financial. Haperende primaire processen zijn voor veel financials de reden dat de focus te veel blijft liggen op activiteiten met een lage toegevoegde waarde. Een financial die niet alleen een traditionele boekhouder wil zijn maar écht als co-piloot wil optreden, kan zich geen haperende primaire processen permitteren. Zolang de finance operations & reportingprocessen niet efficiënt en goed geregeld zijn, zal er vanuit een directie namelijk weinig gehoor zijn voor geavanceerde analyses en waardevolle adviezen. Een financial die dus écht invloed wil hebben op besluitvorming, moet nu meer dan ooit de basics op orde hebben. Wanneer de basics op orde zijn, ontstaat de ruimte en juiste data om een nieuwe toegevoegde waarde te leveren aan de business van vandaag. 

Bereid je voor op disruptie  

Waar veel branches op hun kop gezet zijn door de digitalisering, zijn andere branches niet anders gewend. Het model van de disruption curve van Spark Optimus laat duidelijk de verschillen in de mate van digitalisering tussen verschillende branches zien. 


Financials in branches met een lage digitaliseringsgraad kunnen waardevolle lessen leren van gevestigde partijen in andere branches. Hoe hebben zij de digitale transitie doorgemaakt? Kun je daar inspiratie uit halen voor optimalisatie binnen jouw eigen bedrijf? De
winnaars van morgen zorgen voor een goede startpositie door hun backoffices op tijd te digitaliseren met flexibele bouwstenen. Ze zijn voorbereid op grote veranderingen en klaar voor forse groei.  

Digitalisering voor vandaag en morgen   

Het digitaliseren van backoffice-processen is zowel voor de vragen van vandaag als de uitdagingen van morgen een harde noodzaak. Leidende organisaties vormen hun visie en anticiperen op wat komen gaat. Ze kiezen voor technologie die de verandering kan blijven faciliteren, zodat klanten beter bediend kunnen worden en professionals optimaal worden gefaciliteerd. Hierdoor kan de organisatie blijvend succesvol zijn. 

Waar wacht je nog op? Zorg ervoor dat jouw organisatie toekomstbestendig is door digitaal te transformeren! Wil je hier meer over weten? Plan hier een kennismaking in of laat hieronder een contactverzoek achter.

Webinar ‘Succesvol digitaal transformeren in finance’

Zijn jouw backoffice-systemen al bestand tegen de gedigitaliseerde werkwijze? Tijdens ons webinar ‘Succesvol digitaal transformeren in finance’, lieten we je zien hoe een organisatie als Boskalis haar backoffice digitaliseerde en wat dat heeft opgeleverd voor de organisatie. Kijk hier het webinar terug!

Bedankt voor je bericht!

We komen zo snel mogelijk bij je terug.

Cases & Solutions

blog top ERP vendors

Top 7 ERP-leveranciers voor 2020

Een nieuw ERP? Stel dat je moet achterhalen welke ERP-systeem het beste bij je organisatie past. Dat moet niet moeilijk zijn, nietwaar? Ik ben bang dat ik slecht nieuws voor je heb. Er zijn meer dan 250 systemen waaruit geselecteerd kan worden! Het kiezen van de juiste leverancier kan lastig zijn; daarom hebben wij een lijst met de top 7 ERP-leveranciers van 2020 voor je.

Lees meer
ERP Selection Tree

Drie tips voor je ERP Selectie

Het kiezen van het juiste ERP is niet iets wat je dagelijks doet. Om je op weg te helpen geven wij je drie tips voor je ERP-selectie.

Lees meer
All cases