Jeroen van Deursen

Waarom kiezen steeds meer organisaties voor Netsuite?

Een vraag waar vele organisatie mee worstelen, hoe krijg ik meer inzicht uit mijn data? Op dit moment maakt Oracle Netsuite haar opmars in de Benelux. Steeds meer organisaties van verschillende omvang kiezen voor het Netsuite als cloud platform. 

Slimmer gebruik maken van je data

Anders gezegd, steeds meer organisaties leggen hun transactionele data vast in Oracle Netsuite. Maar hoe kun je als organisatie slimmer gebruik maken van de data in Oracle Netsuite? Eenvoudig door dashboards te maken die je meer inzicht geven in het reilen en zeilen van je organisatie. 

Om hier dieper op in te zoomen moeten wij eerst een stap terug doen. Om je business goed te kunnen sturen wil je verschillende scenario’s door kunnen rekenen en je data wil je kunnen koppelen aan de strategische doelstellingen. Oftewel, varen we nog de juiste koers?   

En je raadt het al: juist op dit snijvlak komen de twee werelden van Enterprise Resource Planning en Enterprise Performance Management bij elkaar. Door de transactionele data vanuit Oracle Netsuite te gebruiken in combinatie met Oracle Netsuite Planning en Budgetting, kun je de eerste verbeterslagen in je business doorvoeren en zichtbaar maken met enkele dashboards. 

Netsuite integratie

De integratie tussen Oracle Netsuite Planning en budgetting en de Netsuite ERP-module is uniek.  Door de slimme combinatie en het gebruik van diverse interactieve dashboards, heb je altijd 360 graden inzicht in je business en kun je op ieder moment en iedere plek meebewegen in de dynamiek van jouw organisatie.  

Door aan de slag te gaan met Oracle Netsuite Planning en Budgetting en zaken visueel te maken in dashboardzet je tegelijkertijd een transitie in gang “van klassiek boekhoudenaar sparringspartner” van de business. Waar in het verleden vooral in de achteruitrijspiegel werd gekeken, wil je nu kunnen meebewegen met de dynamiek van je organisatie.  

Het wordt steeds belangrijker om snel te kunnen bewegen, wat is het effect van een veranderde afzetmarkt op je organisatie? Dit zijn vragen waar je accuraat een antwoord op wil hebben, want anders laat je mogelijk een concurrentievoordeel liggen. 

Process management en predictive models

Naast de vele mooi dashboards in Oracle Netsuite is een sterke feature de process management flow. Het is eenvoudig om verschillende taken te verdelen en op te volgen. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld eenvoudig te gebruiken bij het opstellen van de budgetten.  

Om nog meer uit je data te halen worden de predictive functionaliteiten veelvoudig gebruik. Het is zonde om de vergaarde data vanuit je transactionele laag niet te gebruiken. In de meeste gevallen heb je al meer inzicht in huis dan je vooraf denkt.  Door data slim te combineren kun je eenvoudig een (predictive) forecast maken, vervolgens kun je dit weergeven in een dashboard voor je management rapportage.  

Netsuite; meer dan alleen transacties

Het is een gemiste kans om Netsuite alleen in te zetten voor het vastleggen van je transactionele data. Als organisatie heb je al zoveel verborgen goud in huis en daarmee ook kansen, dus waarom zou je deze data dan niet inzetten om meer inzicht te krijgen in je business? 

Cases & Solutions

ERP Selection Tree

Drie tips voor je ERP Selectie

Het kiezen van het juiste ERP is niet iets wat je dagelijks doet. Om je op weg te helpen geven wij je drie tips voor je ERP-selectie.

Lees meer
Or

Een bezoek aan Oracle OpenWorld Europe

Om de beste gids te zijn voor je consumenten in het Architectuur, Selectie, Implementatie en Succes Management veld is het een vereiste om je kennis up-to-date te houden. Aangezien het ons doel is om altijd de beste oplossing te bieden aan de consument, betekent dit dat we veel oplossingen van veel aanbieders in de gaten moeten houden. Gelukkig maken veel aanbieders het leven gemakkelijk en organiseren ze evenementen om hun klanten, partners en andere geïnteresseerden geïnformeerd te houden. Daarom vertrokken we naar Londen om de Oracle OpenWorld Europe te bezoeken.  

Lees meer
Alle blogs