digital core

Waarom een digitale basis cruciaal is

Wanneer je op Google zoekt naar innovatie en ERP zal je hoogstwaarschijnlijk op meerdere websites terechtkomen die de focus leggen op innovaties als Cloud, Internet of Things, Big Data, Artificial Intelligence, Mobile Apps en Robotics. Is deze focus op innovatie slechts een streven voor differentiatie van verschillende aanbieders of leveren deze innovaties ook de beloofde waarde aan je bedrijf? 

Loop voordat je rent

We zijn er heilig van overtuigd dat deze technologieën een hoop spannende mogelijkheden met zich meebrengt, maar we moeten onthouden dat je eerst moet leren lopen voordat je kunt rennen. Hoe “cool” deze innovaties ook zijn, het is essentieel om aan een stabiele basis te werken voordat je overgaat op innovatieve technologieën.  

Houd je digitale basis stabiel

Om succesvol te zijn moet je organisatie een stabiele digitale basis hebben om financiële rapportages, transactie logs en orderverwerkingen te kunnen leveren en vaste activa te kunnen traceren. Hoewel voor accounting en jaarrekeningen we allemaal in het zelfde schuitje zitten (het naleven van IFRS, lokale GAAP en andere accountingstandaarden zijn niet optioneel), zal de architectuur van de basis waarschijnlijk verschillen op basis van de industrie. Bedrijven die producten verkopen zullen productie, waardeketens en voorraad management als basis in hun ERP hebben. Daarnaast zullen professional diensteverleners zich focussen op projectmanagement, servicemanagement en ondersteuning van field services modules.   

Kies de juiste componenten en integreer ze

Het bouwen van een robuuste digitale basis start met het kiezen van systeemcomponenten en het integreren hiervan in je IT architectuur. Aangezien accountingstandaarden van toepassing zijn op ons allen, en modules van branche specifieke behoeften gebaseerd zijn op Best Practices, kun je een gestandaardiseerde oplossing kiezen die het beste aansluit op de behoeften van het bedrijf. 

Een gestandaardiseerde oplossing als een “digitale fundering”

Deze gestandaardiseerde oplossing vereist weinig tot geen personalisatie en dient als fundering om te kunnen voorzien in stabiliteit en afhankelijkheid van je organisatie. Net als de fundering van een nieuw gebouw. Door te werken met gestandaardiseerde processen en door dicht bij de standaardconfiguratie te blijven harmoniseer je de processen binnen je organisatie. Deze harmonisatie zal enorm behulpzaam zijn wanneer je bedrijf aan het groeien is en je nieuwe departementen of werkmaatschappijen moet integreren. 

Verbind je digitale basis en blijf flexibel

De basis hoeft niet bij te blijven met alle innovaties wanneer je dit goed doet. Je verbindt je ERP-systeem met moderne integraties en clouddiensten om je landschap flexibel te houden en ervoor te zorgen dat je bedrijf kan profiteren van alle toekomstige innovaties om competitief te blijven. In de volgende blogs zullen we delen hoe deze innovaties waarde zullen toevoegen.  

2-cnnct weet raad

Ben je klaar om aan de slag te gaan met de digitale basis van jouw organsiatie? Wij helpen je graag. Plan hier een kennismaking in of laat hieronder een contactverzoek achter.

Bedankt voor je bericht!

We komen zo snel mogelijk bij je terug.

Cases & Solutions

Bekijk hier meer van onze content!

blog top ERP vendors

Top 7 ERP-leveranciers voor 2020

Een nieuw ERP? Stel dat je moet achterhalen welke ERP-systeem het beste bij je organisatie past. Dat moet niet moeilijk zijn, nietwaar? Ik ben bang dat ik slecht nieuws voor je heb. Er zijn meer dan 250 systemen waaruit geselecteerd kan worden! Het kiezen van de juiste leverancier kan lastig zijn; daarom hebben wij een lijst met de top 7 ERP-leveranciers van 2020 voor je.

Lees meer
ERP Selection Tree

Drie tips voor je ERP Selectie

Het kiezen van het juiste ERP is niet iets wat je dagelijks doet. Om je op weg te helpen geven wij je drie tips voor je ERP-selectie.

Lees meer
All cases