event enterprise architecten

Ronde Tafel Enterprise Architectuur

Succesvol digitaliseren vereist overzicht. Een heldere Enterprise Architectuur geef je dat overzicht en bied je ongekende mogelijkheden. Maar werken binnen een Enterprise Architectuur levert niet alleen veel op. Het stelt ook eisen aan alle betrokkenen binnen je organisatie. Op 20 september 2022 gingen we op ons in kantoor in Rotterdam met een bevlogen groep Enterprise Architecten om tafel om het thema verder te verkennen en samen te leren.

Architectuur is voor doorzetters

Enterprise Architectuur is geen lichte kost. Het vereist visie en doorzettingsvermogen. Maar organisaties die doorpakken, nemen een substantiële voorsprong in hun digitalisering en blijven relevant in hun markt. Toch blijven digitaliseringsinitiatieven in de praktijk vaak haperen. Beschikbaarheid van goede kwaliteit data, beschikbaarheid van gekwalificeerde professionals en legacy systemen die alle aandacht opeisen zijn bekende bottlenecks.  Met deze knelpunten en relevantie in het achterhoofd gingen we als enterprise architecten om tafel.

Wat, waarom en hoe van Enterprise Architectuur

Alexander Engelman van Solventa nam ons mee in het wat, waarom en hoe van Enterprise Architectuur. In een interactieve discussie verkenden we de thema’s. Praktische toepasbaarheid van frameworks zoals Togaf en het belang van een goede enterprise architectuur tool passeerden de revue. Ook nam Alexander ons mee in zijn ervaringen als Enterprise Architect bij een groot ziekenhuis.

Low Code als bouwsteen in je Enterprise Architectuur

Dennis Vroegop nam ons mee in de wereld van Low Code. Low Code kan ons helpen om oplossingen te realiseren zonder dat er veel behoefte is aan gespecialiseerde en vooral schaarse software developers. Hiermee wordt een belangrijke bottleneck voor digitalisering weg genomen en kan de time-to-market enorm worden verkort. In de sessie bouwde Dennis live een app op basis van een database met enkele tabellen. Een krachtige demonstratie van een waardevol concept.

Volgende keer meedoen?

Onze ronde tafels voor Enterprise Architecten zijn exclusief toegankelijk voor genodigden. Ben jij een Enterprise Architect die graag leert met en van vakgenoten? Stuur dan een mail naar Cynthia Gorlee. Zij zal contact met je opnemen om je mogelijke deelname aan de volgende editie door te nemen.

Bekijk hier de presentaties

Vul je gegevens in om de presentaties van Alexander Engelman en Dennis Vroegop te bekijken.

  • Alexander Engelman - Enterprise Architectuur

    Download
  • Dennis Vroegop - Low Code

    Download

Cases & Solutions

Digitaal transformeren: de weg naar Topcon 2.0

Is het bouwen van een IT-strategie voldoende om een organisatiebrede hypergrowth te kunnen realiseren? Roland Appelhof, IT-director binnen Topcon, vindt van niet! Wil je weten welke factoren volgens Roland de focus verdienen binnen een digitale transformatie? En ben jij benieuwd hoe Roland een digitaliseringsslag maakte binnen de eyecare business unit van Topcon? Je leest het in deze case!

Lees meer

Drie verborgen geheimen in het Magic Quadrant voor Enterprise Architecture tools

Eind 2021 presenteerde Gartner haar eerste Magic Quadrant voor Enterprise Architecture tooling. Het rangschikt de best presterende leveranciers met focus en momentum in de markt voor EA tools. Ondanks dat de markt hiervoor nog jong en volop in ontwikkeling is, biedt het rapport een aantal belangrijke inzichten. Veel lezers zullen echter niet veel verder kijken dan de befaamde matrix, en daarom hebben we het volledige rapport geanalyseerd en delen we de belangrijkste drie inzichten graag.

Lees meer
All cases