Or

Een bezoekje aan Oracle OpenWorld Europe

Om de beste gids te zijn voor je consumenten in het Architectuur, Selectie, Implementatie en Succes Management veld is het een vereiste om je kennis up-to-date te houden. Aangezien het ons doel is om altijd de beste oplossing te bieden aan de consument, betekent dit dat we veel oplossingen van veel aanbieders in de gaten moeten houden. Gelukkig maken veel aanbieders het leven gemakkelijk en organiseren ze evenementen om hun klanten, partners en andere geïnteresseerden geïnformeerd te houden. Daarom vertrokken we naar Londen om de Oracle OpenWorld Europe te bezoeken.  

Oracle OpenWorld, een warme welkom

Oracle organiseerde deze week het OpenWorld Europe evenement in Londen. Natuurlijk zorgden we ervoor dat we aanwezig konden zijn om erachter te komen wat nieuw is in Oracle ERP en andere oplossingen. Ondanks dat het evenement niet zo groot is als het evenement die we bezochten in San Francisco heeft Oracle nog eens bewezen dat zij een meester zijn in het organiseren van zulke evenementen. Met een soepele intake en een vriendelijke receptie bij de garderobe hadden we een goede start van de dag die vroeg begon.  

Cloud, Cloud, Cloud

Dus was hebben we geleerd van ons bezoekje aan Londen? Ten eerste is het Cloud thema nog steeds erg relevant. De reden waarom het, het beste is om je processen naar de Cloud te migreren is helderder dan ooit. De boodschap gaat niet alleen over snellere implementatie cyclussen gebaseerd op best practices en lagere TCO’s. Oracle heeft haar technologie nog meer verbeterd en features als autonome databases zorgen voor een lagere downtime van de infrastructuur van je organisatie en het maakt je mogelijk om je oplossing frequenter te updaten. Dit resulteert erin dat je architectuur altijd up-to-date is en de capaciteit heeft om meer data te verzamelen en meet analyses te doen. Dit was voor mij het werkelijke tgema van Orcale OpenWorld: het verzamelen en configureren van data, deze beschikbaar maken en de data gebruiken voor kunstmatige intelligentie en betere voorspellingen. 

Is alles te voorspellen?

Een sessie georganiseerd door Hannah Fry was er inspirerend. Ze is een wiskundige, schrijfster, docente, radio en televisie presentatrice, openbare spreker en podcaster. Haar werk bestaat uit het bestuderen van patronen van het menselijk gedrag, zoals onderlinge relaties en daten, en hoe wiskundigen die patronen kunnen toepassen. Ze heeft me overtuigd dat je van het verzamelen van data van menselijk gedrag veel kunt uithalen en over kunt voorspellen, terwijl ik geloof dat wij als wezens niet te voorspellen zijn. Ze bewees niet alleen dat je de waarschijnlijkheid van een scheiding kunt voorspellen door de wisselwerking van koppels te observeren, maar ook dat het er waarschijnlijk is om knelpunten in de infrastructuur van een stad te detecteren gebaseerd op het reisgedrag van mensen. 

Zakendoen op de automatische piloot?

Ondanks dat al deze informatie het mogelijk maakt om ons leven makkelijker te maken, blijft het een enge gedachte dat bedrijven zo veel over je weten. Hoe kun je zeker weten dat deze data op een goede en ethische manier wordt gebruikt? Bovendien is het vrij duidelijk dat de technologie nog niet compleet volwassen is, dus is het nog steeds vrij makkelijk om verkeerde conclusies te trekken. Ik was blij verrast om erachter te komen dat Oracle zulke onderwerpen niet uit de weg gaat. In één sessie wees de spreker erop dat je je als bedrijf niet alleen moet focussen op of het wel of niet legaal is om data te gebruiken in je bedrijf, maar dat het erg belangrijk is om de ethische taal en skills van je organisatie te ontwikkelen.  

Hier om te blijven

Waar kunstmatige intelligentie zal eindigen zal niemand echt weten. Bovendien kan Oracle ons het antwoord niet geven, maar één ding is zeker. De jaren 20 zal een erg spannend decennium worden, waarbij machines een groot gedeelte van ons werk zal overnemen. Maar samen met Oracle ben ik ervan overtuigd dat wij als mensen niet irrelevant worden en menselijk contact niet verouderd zal worden.  

Cases & Solutions

Bekijk meer van onze verhalen!

blog top ERP vendors

Top 7 ERP-leveranciers voor 2020

Een nieuw ERP? Stel dat je moet achterhalen welke ERP-systeem het beste bij je organisatie past. Dat moet niet moeilijk zijn, nietwaar? Ik ben bang dat ik slecht nieuws voor je heb. Er zijn meer dan 250 systemen waaruit geselecteerd kan worden! Het kiezen van de juiste leverancier kan lastig zijn; daarom hebben wij een lijst met de top 7 ERP-leveranciers van 2020 voor je.

Lees meer
ERP Selection Tree

Drie tips voor je ERP Selectie

Het kiezen van het juiste ERP is niet iets wat je dagelijks doet. Om je op weg te helpen geven wij je drie tips voor je ERP-selectie.

Lees meer
All cases