De eerste stap bij een overvol applicatielandschap

Je bedrijf groeit snel. Je verbreekt omzetrecords en doet overnames. Samen met jouw team vier je deze overwinningen en je kijkt positief naar de toekomst. Maar je weet ook dat deze groei uitdagingen met zich meebrengt. Zo ook in het applicatielandschap van je bedrijf dat snel uitdijt. Tijd om het landschap te rationaliseren.

Overbodige applicaties

Een snelgroeiend applicatielandschap kan zorgen voor problemen op korte en op lange termijn. Regelmatig kloppen ondernemers dan ook bij ons aan wanneer ze hun “applicatielandschap willen rationaliseren”. Ze willen het applicatieportfolio op de schop nemen zodat het beter aansluit bij de behoeften en doelen van de organisatie. Zo blijken sommige applicaties overbodig te zijn terwijl andere juist veel te weinig worden ingezet. 

De voordelen

Afgelopen jaren hebben wij voor veel organisaties een opgeruimd en optimaal presterend applicatielandschap gerealiseerd. Zo’n opgeruimd landschap levert je grote voordelen op, zoals 

  • Een flinke kostenbesparing door de juiste licentiestructuur 
  • Het verbeteren van de efficiëntie 
  • Het verhogen van de flexibiliteit en wendbaarheid 
  • Het verbeteren van de gebruikservaring 
  • Het verbeteren van de beveiliging en compliance 

De eerste stap: een gedeelde visie

Als je aan de slag wilt met de rationalisatie, dan beginnen we met het creëren van een gedeelde visie op het vernieuwde applicatielandschap. Een gedeelde visie geeft zowel richting als snelheid aan de rationalisatieslag van je applicatielandschap. Zo’n visie formuleer je met de volgende vier stappen: 

  1. We delen markttrends en best practices. Hoe ziet het informatielandschap van peers eruit en welke kansen en bedreigingen zijn er voor de organisatie?  
  2. Daarmee creëren we een sense of urgency. Om de concurrentie bij te houden of voor te blijven moet de organisatie in actie komen. Hoe draagt de rationalisatieslag daaraan bij?  
  3. Samen formuleren we projectdoelstellingen voor de verschillende afdelingen binnen een organisatie. Wat is ervoor nodig om die doelen te behalen?  
  4. Voordat we aan de slag gaan bepalen we de scope van de rationalisatie. Van wie wordt wat verwacht tijdens dit traject?

 

Klaar voor de eerste stap?

Denk jij dat jouw organisatie baat heeft bij het rationaliseren van het applicatielandschap? Wij denken graag mee. Plan hier een kennismaking in of laat hieronder een contactverzoek achter.

Bedankt voor je bericht!

We komen zo snel mogelijk bij je terug.

Cases & Solutions

Luminis

Softwareselectie in de praktijk: een toekomst bestendig systeem voor Luminis

Luminis is een snelgroeiend software- en technologie bedrijf met verschillende vestigingen in Nederland en de UK. Met haar diensten loopt Luminis voorop als het gaat om de nieuwste opkomende technologieën. Zo werken zij voornamelijk met cloudtechnologie, door middel van consultancy en eigen producten. Toch is de technologie die intern bij Luminis wordt gebruikt niet geoptimaliseerd en kost het handmatige werk nog teveel tijd. Wij spraken Laurens Miedema, CFO Luminis, over de softwareselectie en keuze voor een overstap van Exact naar Microsoft Business Central.

Lees meer
ERP Selection Tree

Drie tips voor je ERP Selectie

Het kiezen van het juiste ERP is niet iets wat je dagelijks doet. Om je op weg te helpen geven wij je drie tips voor je ERP-selectie.

Lees meer
All cases