Vertice

Bespaar tijd en geld met Vertice

Krijg weer grip op het  SaaS-portfolio van jouw organisatie. Bespaar tijd en stop met te veel betalen. Geef de ellelange, telkens terugkerende softwarecontractonderhandelingen uit handen en laat lopende contracten doorlichten door een team van experts met diepgaande kennis van het verkoopproces van de leveranciers om eerlijkere prijzen en voorwaarden te bedingen. In het Vertice portal zijn de daadwerkelijk betaalde prijzen van meer dan 16.000 softwareleveranciers beschikbaar en beheer je efficiënt jouw SaaS-portfolio door middel van intelligente dashboards, taakverdelingen en reminders.

Waarom Vertice?

Het beheer van SaaS- en Cloudcontracten is tijdrovend. Organisaties verliezen jaarlijks 385 uur, ofwel 48 werkdagen, aan meetings over contractverleningen en inkoop van software(licenties).  Over het verlengen van SaaS-contracten gaan gemiddeld zo’n 60 dagen heen – dat is 100 dagen van de aanschaf van nieuwe software. Slechts 33% van alle licenties worden (op de juiste manier) gebruikt, wat direct aantoont dat er beperkt zicht is op het functioneren van software binnen organisaties. Er wordt in organisaties dus veel tijd besteed aan het vernieuwen van softwarecontracten, die vervolgens niet (optimaal) worden gebruikt. Tel daarbij op dat de prijzen van SaaS-oplossingen met gemiddeld 13% gestegen zijn het afgelopen jaar (Q1-24 t.o.v. Q1-23) en het wordt duidelijk er veel winst – uitgedrukt in geld én tijd – te behalen valt met een partner als Vertice aan je zijde.

De voordelen van Vertice op een rijtje

Efficiënt contractbeheer

Vertice ontzorgt je met betrekking tot alle aspecten die gerelateerd zijn aan contractbeheer. Alle (af)lopende contracten worden centraal beheerd vanuit het Vertice platform, waarbij je automatisch meldingen ontvangt over verlenging van contracten en je tijdig wordt gewaarschuwd voor aflopende contracten. Hierdoor blijft er ruimte over om contracten nog eens goed onder de loep te nemen en opnieuw het gesprek aan te gaan met de leveranciers.

Sterke onderhandelingspositie

Vertice gaat de onderhandeling aan voor jouw organisatie met de softwareleveranciers. Met de jarenlange expertise van de experts en diepgaande marktkennis, garandeert je dit een sterke onderhandelingspositie met kans op aanzienlijke besparingsmogelijkheden. Maar misschien nog wel bovenal: het bespaart jouw organisatie enorm veel tijd.

Kostenbesparing door optimalisatie

Intelligente dashboards geven een duidelijk beeld van de totale uitgaven aan software en waar kansen liggen voor kostenoptimalisatie. Vertice heeft de prijsinformatie en het inzicht in leveranciers om je precies te vertellen hoeveel korting je zou moeten krijgen als grote organisatie. Gemiddeld besparen organisaties 20 tot 30% op hun software-uitgaven door de inzet van Vertice.

Compliance

Vertice waarborgt de adequate naleving van licentievoorwaarden en de daarbij horende regelgeving, waardoor risico’s worden geminimaliseerd en eventuele extra kosten worden vermeden. Vertice informeert je tijdig over specifieke milestones, verlenging of andere voorwaarden die met jouw organisatie zijn vastgelegd.

Wie gebruiken Vertice?

Vertice is ontwikkeld voor IT-, finance- en inkoopteams die streven naar het optimaliseren van SaaS- en Cloud-uitgaven. Vertice biedt de perfecte oplossing aan voor organisaties die op zoek zijn naar transparantie, inzicht en kostenbesparing in hun huidige en toekomstige SaaS- en Cloud-omgeving. Het elimineren van repetitieve taken en het uit handen nemen van langdurige onderhandelingsprocedures zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparing en verhoogde efficientië. Het gemak waarmee Vertice naadloos integreert naast de bestaande applicaties en tooling is voor veel bedrijven de doorslaggevende factor om voor het platform te kiezen. Vertice ondersteunt organisaties om goed geïnformeerde beslissingen te nemen door real-time inzichten en geavanceerde analyse mogelijkheden, wat leidt tot significante kostenbesparingen in het IT-landschap. De focus ligt op een breed scala aan organisaties, variërend van middelgrote tot grote ondernemingen, wordt er binnen jullie organisatie meer dan 250.000 euro aan SaaS en/of Cloud kosten gefactureerd per jaar? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we samen kunnen onderzoeken welke besparingen mogelijk zijn en hoe wij jullie kunnen helpen om kosten te minimaliseren en jullie SaaS- en Cloud-omgeving te optimaliseren.