Digital Adoption Platform: de sleutel tot efficiënt leren en succes!

Hoe overwinnen organisaties de uitdagingen van verouderde handleidingen en inefficiënte adoptie van software?

Voor alle uitdagingen en problemen binnen een organisatie zijn tegenwoordig slimme applicaties en tools beschikbaar. Met de aanschaf van zo’n handige oplossing ben je er nog niet: alleen wanneer jouw medewerkers deze tools begrijpen en op de juiste manier gebruiken, krijgt jouw organisatie echt waar voor haar geld én tijd.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Inmiddels is het wel duidelijk dat traditionele trainingsmethoden zoals (papieren!) handleidingen en statische tutorials niet zorgen voor goede software-adoptie en organisaties veel tijd en geld kosten. Ze raken snel verouderd na updates van de leveranciers, zijn zeer arbeidsintensief, bevatten eindeloze pagina’s met screenshots en teksten en zorgen voor een hoge drempel voor medewerkers om met de nieuwe tool aan de gang te gaan.

Kortom: het is tijd voor een oplossing van deze tijd.

Maak kennis met Digital Adoption Platforms!

Een Digital Adoption Platform (DAP) biedt een innovatieve oplossing voor de uitdagingen omtrent softwareadoptie. Met een DAP worden werknemers in real-time begeleid bij het gebruik van nieuwe software – zonder het gebruik van uitgebreide trainingen of verouderde documentatie. Met interactieve walk-throughs, in-app begeleiding en contextuele toelichting zorgt een DAP ervoor dat medewerkers sneller en efficiënter met nieuwe software, tooling en technologieën aan de slag kunnen.

Wat zijn de voordelen van een Digital Adoption Platform?

1. Learning by doing

Doordat het leerproces parallel loopt met de dagelijkse werkzaamheden in de software, gaat het leren gepaard met het behalen van de gewenste output. Dit maakt het voor medewerkers aantrekkelijker om met de softwaren aan de slag te gaan: het leertraject binnen de DAP weerspiegelt immers de dagdagelijkse werkzaamheden. Dit zorgt voor beter begrip van de software en een snellere adoptie.

2. Verminderde trainingskosten

Dure, uitgebreide trainingssessies en geschreven handleidingen met (vaak snel verouderde) screenshots zijn dankzij de DAP overbodig omdat de training in de applicatie zelf plaatsvindt.

3. Up-to-date informatie

Met een DAP zijn alle instructies en trainingsmiddelen altijd actueel, zelfs na software-updates. Geen gedoe meer met verouderde handleidingen en reference cards dus.

4. Verhoogde efficiëntie

Door directe begeleiding en ondersteuning binnen de applicatie, kunnen medewerkers zich focussen op hun kerntaken. De training begint bij de ingerichte workflow die de best-practice stapsgewijs uitlegt. Hierdoor leren werknemers de exacte stappen en werkwijze die nodig is om met de nieuwe software te werken, waarbij er geen tijd verloren gaat aan het doornemen, lezen en begrijpen van fysieke handleidingen. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface, interactieve tutorials en directe begeleiding zal de leercurve aanzienlijk worden verkort.

5. Minder fouten

De in-app begeleiding zorgt ervoor dat de kans op fouten door gebruikers verminderd wordt. Een goede DAP is zo ingericht dat de meest efficiënte en bedrijfsspecifieke werkwijze wordt uitgelegd, wat zorgt voor kleinere foutmarges.

Het platform kan volledig worden aangepast aan specifieke behoeftes van jouw organisatie en medewerkers wat resulteert in een op maat gemaakt leerervaring. Of uw organisatie klein of groot is, een DAP is schaalbaar en kan meegroeien met de behoeftes van uw bedrijf. Daarnaast biedt het platform waardevolle inzichten in data en analytics, waardoor er onderbouwde inzichten ontstaan hoe uw medewerkers omgaan met de nieuwe software en waar eventuele knelpunten liggen. Hierdoor bent u in staat om de training en begeleiding doorlopend te optimaliseren een aan te passen aan de behoeft van uw werknemers.

Geïnteresseerd? Plan een demo in!

Klaar om de voordelen van een Digital Adoption Platform te ontdekken? Neem contact met ons op voor een demonstratie en ontdek hoe wij jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen. Plan hier een kennismaking in of laat hieronder een contactverzoek achter. Liever eerst zelf op onderzoek uit? Bekijk hier onze webinar of download hier onze infographic over DAPs.

Bedankt voor je bericht!

We komen zo snel mogelijk bij je terug.

Cases & Solutions

Digital Adoption Platform

Succes met bedrijfssoftware door inzet Digital Adoption Platform

Om het maximale uit bedrijfsspecifieke software te halen, is het essentieel dat gebruikers binnen jouw organisatie de mogelijkheid hebben om dit op de juiste manier te leren en te ervaren. Dit is waar Digital Adoption Platforms (DAP) in beeld komen. Zo’n platform zorgt ervoor dat de kloof tussen eindgebruikers en de digitale wereld overbrugd wordt.

Lees meer
drops integrate

Eerste hulp bij een fusie of overname: applicaties van twee bedrijven met elkaar integreren, hoe werkt dat in de praktijk?

Het is druk in M&A-land: de financiële dagbladen staan momenteel vol met nieuws over overnames en fusies. In dit artikel nemen wij jullie in hoofdlijnen mee in onze aanpak om twee (of meerdere) bedrijven, of misschien beter gezegd informatielandschappen, met elkaar te integreren.

Lees meer
All cases