Vlieg naar de cloud!

In onze vorige blog verdiepten we ons in het idee dat innovaties rond ERP en digitale transformaties in de mode zijn, maar dat je bedrijf vereist is eerst een stabiele digitale kern te hebben. In deze blog richten we ons op de waarde die Cloud ERP kan brengen. 

De basis

Deze kern ondersteunt operationele processen zoals financiële boekhouding, supply chain processen, projectmanagement, etc. Wij adviseren onze klanten altijd om een Software as a Service (SaaS) oplossing te selecteren om dit te ondersteunen. Hoewel ik me afvraag of je nog steeds kunt praten over SaaS- of cloudoplossingen als innovatie in 2020 (Gartner heeft cloudtechnologie al opgenomen in hun top 10-technologietrends van 2012), zie ik nog steeds veel bedrijven hun on-premise bedrijfsoplossingen uitvoeren. Daarnaast zien we nog steeds IT-adviseurs die de voorkeur geven aan minder moderne technologie, zoals on-premise oplossingen op een cloudplatform (PaaS) of zelfs gehost op de servers van een bedrijf. 

Dit gezegd hebbende denk ik dat het nog steeds relevant is om te schrijven over waarom uw bedrijf geld kan besparen door te migreren naar een nieuwe Cloud ERP-landschap, terwijl je de risico’s vermindert. Dus laten we eerst teruggaan naar de basis. Wat we bedoelen met een SaaS-oplossing is een methode van softwarelevering waarmee gegevens toegankelijk zijn vanaf elk apparaat met een internetverbinding en een webbrowser. In dit webgebaseerde model hosten en onderhouden softwareleveranciers de servers, databases en de code die deel uitmaakt van een toepassing. 

Redenen waarom Cloud ERP ons leven gemakkelijker maakt

Enkele redenen waarom Cloud ERP ons leven veel gemakkelijker maakt, is dat het niet langer nodig is om te investeren in hardware- en netwerkmogelijkheden. Het voorkomt pijnlijke installaties van software op lokale computers en het vereist niet dat je periodieke updates en bugfixes moet doorvoeren. In plaats daarvan betreedt je de toepassing via een webbrowser en de SaaS-aanbieder zorgt ervoor dat je altijd kunt werken op de nieuwste versie en dat je gebruik kunt maken van alle nieuwe functies en features zodra ze worden vrijgegeven. In plaats van een aanzienlijke investering te doen aan het begin betaal je een maandelijks abonnementsbedrag en maakt het je mogelijk te schalen op basis van de groei van je bedrijf, waardoor je digitale transformatie budgetvriendelijk wordt. 

Kan je flexibiliteit toevoegen aan je platform?

Misschien moeten we eens kijken naar een aantal zorgen over SaaS om te zien waarom sommige bedrijven en IT-adviseurs nog steeds de voorkeur er aan geven om on-prem oplossingen te implementeren. Misschien werk je bij een bedrijf dat actief is in een niche en bepaalde processen moet ondersteunen. Of misschien heeft je bedrijf een procesoptimalisatie uitgevonden waarmee je veel efficiënter kunt werken dan je concurrenten, en je wilt dat voordeel niet verliezen. Zal de oplossing flexibel genoeg zijn om aan die behoeften te voldoen? In mijn ervaring is het antwoord daarop zeker positief. Ja, je bent in staat voldoende flexibiliteit toevoegen aan je platform. Moderne oplossingen maken het mogelijk je gebruikersinterface te personaliseren om het uiterlijk van de toepassingen te veranderen. Werkstromen kunnen worden gewijzigd om te voldoen aan je organisatiestructuur en specifieke functies kunnen in- en uitgeschakeld worden om aan je behoeften te voldoen. En als je een vereiste hebt die echt niet in de oplossing past, los je dat probleem gewoon niet op in de kern, maar ontwikkel je een app die integreert met je oplossingen. Deze methode zal enorm helpen om je kern zo standaard en wendbaar mogelijk te houden. APImaakt het mogelijk om snel te integreren, de kern blijft standaard en gemakkelijk onderhouden door de SaaS provider. 

Je ERP naar de cloud vliegen?

Dus ik geloof echt dat er geen redenen zijn om uw bedrijf te voorkomen zijn weg naar de cloud te vinden. Naast het feit dat het uw implementatie goedkoper zal maken en het risico’s vermindert, zit SaaS niet stil en zal het helpen om uw bedrijf toekomstbestendig te maken. Als onderdeel van de continue evolutie van SaaS spelen zowel kunstmatige intelligentie als machine learning hun respectievelijke rol omdat ze een integraal onderdeel worden van het SaaS-landschap. De introductie van AI in het SaaS-landschap is paradigma-verschuivend: het zal nooit eerder vertoonde bedrijfscategorieën, hyper-gepersonaliseerde ervaringen en extra mogelijkheden mogelijk maken waar we nog niet eens van kunnen dromen. In onze volgende blogs zullen we dieper ingaan op enkele relevante use cases om te zien hoe deze technologieën kunnen worden gebruikt om uw bedrijf een boost te geven. 

Cases & Solutions

Ethical five dollar toast sriracha meggings single-origin coffee. Selvage flannel ethical biodiesel tilde. Yolo church-key tote bag austin pork belly dreamcatcher bespoke. Mixtape try-hard vinegar. Kale chips fixie single-origin coffee. Deep v fanny pack cornhole mustache green juice. Diy humblebrag typewriter seitan chartreuse.

blog top ERP vendors

Top 7 ERP-leveranciers voor 2020

Een nieuw ERP? Stel dat je moet achterhalen welke ERP-systeem het beste bij je organisatie past. Dat moet niet moeilijk zijn, nietwaar? Ik ben bang dat ik slecht nieuws voor je heb. Er zijn meer dan 250 systemen waaruit geselecteerd kan worden! Het kiezen van de juiste leverancier kan lastig zijn; daarom hebben wij een lijst met de top 7 ERP-leveranciers van 2020 voor je.

Lees meer
ERP Selection Tree

Drie tips voor je ERP Selectie

Het kiezen van het juiste ERP is niet iets wat je dagelijks doet. Om je op weg te helpen geven wij je drie tips voor je ERP-selectie.

Lees meer
All cases